RUT-avdrag och fönsterputsning

RUT och ROT är något som funnits ett tag nu och det förändras lite från år till år. Så vad innebär egentligen RUT-avdraget för Dig som vill få dina fönsterputsade?

Tidigare var Du tvungen att föra en komunikation med skatteverket och begära tillbaka pengar för ROT och RUT arbete som företagaren utfört hos Dig. Den tiden är förbi!

Nu förtiden är det företagaren som sköter den biten och själva metoden kallas Fakturamodellen. Skatteverket uttrycker sig så här:

Fakturamodellen innebär att du som köper husarbeten bara betalar halva arbetskostnaden inklusive moms. Du får alltså den preliminära skattereduktionen direkt. [..] Det belopp som du har fått i preliminär skattereduktion kommer att vara förtryckt i din deklaration. Du behöver alltså inte lämna in en ansökningsblankett för detta.

skatteverket.se/fakturamodellen

Vad innebär det här?

Enkelt så kan man säga att man drar av halva arbetskostnaden direkt på fakturan
(se ett fakturaexempel).

Saker att tänka på vid RUT-avdrag:

* Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rutarbete. .

- skatteverkets checklista för RUT

Ansvarsfriskrivning: Material som publiceras på fonsterputsaren.com är endast avsett för allmän information Det kan finnas risk för att innehållet inte är helt uppdaterat, uttömmande eller korrekt. För uppdaterad och korrekt information var god vänd Dig till Skatteverket.